Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Δ.Σ. Συλλόγου Μετεκπαιδευόμενων Διδασκαλείου Τ.Ε.Π.Α.Ε.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
(Τ.Ε.Π.Α.Ε.)  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και
ο Σύλλογος Μετεκπαιδευομένων Διδασκαλείου του, οργανώνουν
την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 στις 17:30
Σεμινάριο  με θέμα:

“ Τεχνικές αφήγησης”

     Εισηγήτρια του Σεμιναρίου είναι η κ. Ανθή Θάνου, η οποία τελείωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών το 1993. Έπειτα από περιπλανήσεις στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της παντομίμας και του θεάτρου σιωπής έφτασε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Εκεί αντάμωσε τον Παναγιώτη Κούλελη αυτοδίδακτο μουσικό. Ακολουθώντας τα χνάρια των παλιών παραμυθάδων δίνουν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.
Συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν παραμύθια σε βιβλιοθήκες, σε μουσεία,, στη γιορτή παραμυθιών στη Κέα επί σειρά ετών, στο φεστιβάλ αφήγησης στον Όλυμπο, στα Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου στη Βυτίνα, στη Λήμνο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης στη Κοζάνη, στο Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης στο Πήλιο και στην Αθήνα και σε πλήθος άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Επίσης έχει συνεργαστεί και  οργανώσει εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης και μυθοπλασίας  με γραφεία ΠΕ Θες/νίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Σερρών, Πέλλας, Πιερίας, Αττικής, Καστοριάς, Φλώρινας, Λέσβου για εκπαιδευτικούς.

 Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και  του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος  Όμιλος Φίλων Αφήγησης). Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON» .

Το σεμινάριο απευθύνεται  σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του παραμυθά / παραμυθούς. Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

Ø  Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το λαϊκό παραμύθι, καθώς και άλλα είδη παραδοσιακού λόγου
Ø  Να γνωρίσουν την τέχνη της αφήγησης με την κατάδειξη απλών αφηγηματικών τεχνικών
Ø  Να πειραματιστούν και να αφηγηθούν ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην
Αίθουσα Λόγου και Τέχνης
στο 10ο όροφο του Πύργου
της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: