Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΙΚΟΣ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗΣ: ΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΕΣ ΓΛΥΚΑΣΜΟΙ

Το βιβλίο της Βασιλικής Β. Παππά και του Νικολάου Β. Παππά αναφέρεται σε μια από τις πιο σημαντικές μουσικές φυσιογνωμίες της χώρας, με ξεχωριστή παρουσία στο πολιτιστικό στερέωμα της Θεσσαλονίκης, στον Νίκο Αστρινίδη. Η έκδοση καταγράφει την πολυσχιδή καλλιτεχνική διαδρομή του μεγάλου καλλιτέχνη.
Για τον διακεκριμένο πιανίστα, μαέστρο, συνθέτη και παιδαγωγό και τις πολυσχιδείς δραστηριότητες στην πορεία της ζωής του προλογίζει ο Δημήτρης Αθανασιάδης (μουσικός-συγγραφέας, Πρόεδρος του Μακεδονικού Ωδείου) και ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, μουσικολόγος της μουσικής βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη.
            Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη.
Τιμή κόστους: 20 ευρώ. Διατίθεται από το Μουσικό Οίκο Μαυρομουστάκη, Καστριτσίου 4, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 242140 και με αντικαταβολή από τους συγγραφείς
Τηλ.: 6983417459
e-mail: vas_nikpap@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ»

Το λεύκωμα «Σημειολογία των ονομάτων» της Βασιλικής Παππά είναι ένα βιβλίο 182 σελίδων μεγάλου σχήματος (28Χ21), σελ. 182. Πρόκειται για ένα επίτομο ερμηνευτικό λεξικό των βασικών ονομάτων που μας δίνει στοιχεία για την προέλευση του ονόματος με γλωσσολογικά στοιχεία, ιστορικά, αγιολογικά κατά περίπτωση, με αναφορές στη ζωή και στην προσφορά προσωπικοτήτων της ιστορίας, της μυθολογίας και της θρησκείας. Είναι ένα βιβλίο με πρωτότυπα σχεδιασμένο εξώφυλλο, που καλύπτεται μαζί με το οπισθόφυλλο με ονόματα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.
Περιλαμβάνει:
1.       Προλογικό σημείωμα της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Κιλκίς διδάκτορος κ. Όλγας Δάσιου.
2.       Πρόλογο της συγγραφέως όπου τονίζεται ιδιαίτερα η σημασία και ο ρόλος του ονόματος στη ζωή μας καθώς και ο αντίκτυπός του στον ψυχικό μας κόσμο.
3.       Ακολουθεί σε 145 σελίδες αλφαβητικός κατάλογος ονομάτων με στοιχεία που αποτελούν υλικό της έρευνας και σε στήλη δεξιά από το κείμενο ασπρόμαυρες εικόνες Αγίων ή προσώπων από την ιστορία και τη μυθολογία.
4.       Λεξιλόγιο 2σέλιδο με την ερμηνεία ορισμένων όρων που συναντούμε στα κείμενα και είναι απαραίτητο για την κατανόηση των λημμάτων.
5.       Αλφαβητικό εορτολόγιο με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες γιορτάζονται τα ονόματα, εύχρηστο και πολύ χρήσιμο για την καθημερινή μας πρακτική να ανταλλάσσουμε ευχές με τους οικείους, φίλους και γνωστούς.
6.       Ακολουθεί ένας εκτενής κατάλογος βιβλιογραφίας (5 σελίδες) με βιβλία κάθε είδους που αποτέλεσαν την πηγή και τη βάση της έρευνας για τα ονόματα. Πρόκειται για βιβλία και έντυπα κάθε είδους (Αγιολογικά, ιστορικά, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, εφημερίδες, περιοδικά, μελετήματα επιστημονικά, βιβλία για την τέχνη και τη ζωγραφική, μαρτυρολόγια, συναξάρια και άλλα), που μαρτυρούν τη σοβαρότητα της έρευνας και την επίπονη εργασία για τη συγκέντρωση του υλικού και για τη σύνθεση του βιβλίου.


Πληροφορίες: Το βιβλίο αποστέλλεται ταχυδρομικά με αντικαταβολή. Τιμή: 12 ευρώ +έξοδα αντικαταβολής. Τηλ.: 2310-830211 email: vas_nikpap@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: