Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - ΖΟΜΠΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Εκδόσεις iWrite και Πηγή, στηρίζουν τη λογοτεχνία του φανταστικού.
Μετά την πετυχημένη συμμετοχή των εκδόσεών μας στη Fantasticon 2015, αποφασίσαμε να δώσουμε συνέχεια στις κινήσεις έμπρακτης στήριξης της Λογοτεχνίας του Φανταστικού στη χώρα μας. Κινήσεις που θα κορυφωθούν με μία σημαντική ανακοίνωση που θα διαβάσετε προς το τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας μας με τους αναγνώστες του συγκεκριμένου λογοτεχνικού πεδίου, αλλά και της διάθεσής μας για την ανάδειξη νέων συγγραφικών ταλέντων και πρωτότυπων σεναρίων, ανακοινώνουμε την προκήρυξη ενός πρωτότυπου διαγωνισμού διηγήματος με τίτλο “Ζόμπι στην Ελλάδα”.

Oι ιστορίες με ζόμπι τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την προβολή κινηματογραφικών ταινιών, με κυριότερες εκείνες του George Romero (τέλη δεκαετίας 60′ και εξής), ενώ στις μέρες μας τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι ταινίες/video games “Resident Evil” και η σειρά “Walking Dead” θεωρούνται εξαιρετικά δημοφιλείς. Παρ” όλα αυτά, ένα σενάριο ιστορίας με ζόμπι δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον συνωμοσιολογικά σενάρια και φονικούς ιούς που ξεπηδούν από μυστικά εργαστήρια…

Ως Έλληνες, πέρα από την άκρως ενδιαφέρουσα κινηματογραφική προσπάθεια των “Το Κακό” και “Το Κακό στην εποχή των ηρώων” πριν από μερικά χρόνια, έχουμε στη διάθεσή μας μία πλούσια λαογραφική Παράδοση, με αμέτρητους μύθους και θρύλους, που αναφέρονται σε περιστατικά… δράσης νεκροζώντανων πλασμάτων, από την αρχαία Ελλάδα και τον Μεσαίωνα, έως και τις αρχές του προηγούμενου αιώνα! Η Παράδοση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή πρωτότυπων διηγημάτων με ζόμπι… ελληνικής προέλευσης!

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς του Φανταστικού, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεων) με φόντο μια ιστορία με Ζόμπι/νεκροζώντανους που διαδραματίζεται εντός της γεωγραφικής περιφέρειας της χώρας μας, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου στο οποίο αυτό θα εκτυλίσσεται.

Για τις Εκδόσεις Πηγή και iWrite, απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και η προώθηση του πεδίου της Λογοτεχνίας του Φανταστικού στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Επιθυμούμε να δώσουμε ευκαιρίες σε Έλληνες συγγραφείς να αναδείξουν το ταλέντο τους, παντρεύοντας ένα ανερχόμενο ρεύμα Λογοτεχνίας με την ελληνική ιστορία, τη λαογραφία, τις ιδιαίτερες κοσμοθεωρητικές μας αντιλήψεις και τη σύγχρονη πραγματικότητα που μας περιβάλλει, είτε ζούμε στα αστικά κέντρα, είτε στην επαρχία.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2016 στο αναγνωστικό κοινό, μαζί με τη βράβευση του καλύτερου συγγραφέα που θα διακριθεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τον συγγραφέα, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας των διαγωνισμών.

Από τα διηγήματα που θα συγκεντρωθούν θα επιλέξουμε εκείνα που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου.

Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό:
Διάρκεια:
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Μαΐου 2016.
Αποστολή διηγημάτων:
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνσηinfo@iwrite.gr ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Κάνιγγος 23, Πλατεία Κάνιγγος, Τ.Κ. 10 677, Αθήνα.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Ζόμπι στην Ελλάδα”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Βραβεία Διαγωνισμού
Πρώτο βραβείο: Έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.
Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις Eκδόσεις iWrite της τάξεως του 20% για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης του έργου τους.
Τέλος, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης στα 3 πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν.
Περισσότερα για τους όρους συμμετοχής εδώ.
Εκδόσεις iWrite | Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή
www.iWrite.gr | info@iWrite.gr
Αθήνα | Κάνιγγος 23 - Κέντρο | 211 01 26 900
Θεσσαλονίκη | Μπαλταδώρου 11 - Κέντρο | 2311 27 28 03

Δεν υπάρχουν σχόλια: