Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Διεθνές Βραβείο Ποίησης “Castello di Duino” – 18η έκδοση 2021-22

18ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Θεάτρου «Castello di Duino-2022»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, συμμετέχει στη διοργάνωση του 18ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης και Θεάτρου «Castello di Duino-2022», ο οποίος διοργανώνεται στη Τεργέστη, τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους από τον σύλλογο «Associazione Poesia e Solidarietà», σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς.

Πρόκειται για ένα καταξιωμένο Διεθνή Διαγωνισμό που απευθύνεται σε νέους έως 31 ετών και σε σχολεία από όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico, με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, της CEI (Central European Initiative), του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας κ.ά.

Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στον Διεθνή Διαγωνισμό γίνεται από το 2009 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, το οποίο – εκτός από τα οργανωτικά θέματα – φροντίζει για την αποστολή της προκήρυξης σε σχολεία όλων των βαθμίδων (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου), καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με την ποίηση.

Προθεσμίες

Διαγωνιστικό Τμήμα Ι:
Βραβείο Ανέκδοτου Ποιήματος: Προθεσμία, 20 Νοεμβρίου 2021

Διαγωνιστικό Τμήμα ΙΙ:
Θεατρικός Διάλογος ή Μονόλογος: Προθεσμία, 10 Δεκεμβρίου 2021

Διαγωνιστικό Τμήμα ΙΙΙ:
Ειδική προθεσμία για τα σχολεία: Προθεσμία, 31 Δεκεμβρίου 2021


Διαβάστε αναλυτικά στην προκήρυξη του διαγωνισμού τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχή.


Το ΕΙΠ Ιταλίας δραστηριοποιείται από το 2008 και έχει την έδρα του στην Τεργέστη. Σκοπός του είναι η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας, η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και η άσκηση πολιτιστικής διπλωματίας στην Ιταλία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών και συνεργιών μεταξύ Ιταλικών και Ελληνικών πολιτιστικών, μορφωτικών και εκπαιδευτικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: