Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

2ος Αργολικός Διαγωνισμός Διηγήματος

Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας προκηρύσσει τον 2ο Αργολικό Διαγωνισμό Διηγήματος. Απευθύνεται σε όσους έχουν γεννηθεί εντός του 2007 ή νωρίτερα, κατοικούν ή κατάγονται από την Αργολίδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Τα διηγήματα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

Διάρκεια:

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των συμμετοχών ορίζεται η Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ως ημερομηνία λήξης η Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024.

Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλονται με ηλεκτρονικό μήνυμα που θα έχει τίτλο «Συμμετοχή στον 2ο Αργολικό Διαγωνισμό Διηγήματος», στη διεύθυνση eslargolidas2023@gmail.com

Θέμα:

Το γενικό θέμα του διαγωνισμού είναι η φράση που πιθανολογούμε ότι ανήκει στον Ηράκλειτο: «Τὰ πάντα ῥεῖ». Ο τίτλος του διηγήματος δε θα πρέπει να εμπεριέχει τη φράση αυτή.

Υποβολή Συμμετοχής – Όροι

Η ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία θα στείλετε τη συμμετοχή σας δε θα πρέπει να αποκαλύπτει το πραγματικό σας όνομα. Ούτε να περιλαμβάνει μέρος αυτού.

Τα διηγήματα θα έχουν έκταση έως 500 λέξεις, χωρίς να συνυπολογίζεται ο τίτλος του κειμένου. Επίσης, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα και αδημοσίευτα.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που θα στείλετε, θα επισυνάψετε δύο αρχεία, σε μορφή word. Στο ένα θα είναι το διήγημα σας με το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσετε. Στο άλλο θα γράφετε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας και τη σχέση σας με την Αργολίδα.

Για παράδειγμα:

Αν ο Κώστας Παπαδόπουλος, διαλέξει το ψευδώνυμο Θαλασσοπόρος, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, με διήγημα που έχει τίτλο: «Ξαφνικά», θα στείλει δύο αρχεία με τους ακόλουθους τίτλους.

Xafnika_Thalassoporos

Thalassoporos_stoixeia

Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση κι είναι οριστική.

Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού, καθώς και την εκ προοιμίου συναίνεση στην ενδεχόμενη έκδοση μέρους ή του συνόλου των συμμετοχών, από τη Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας.

Κριτική επιτροπή:

Η κριτική επιτροπή θα είναι πενταμελής.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024, σε εκδήλωση που θα γίνει για αυτόν τον σκοπό. Η ανακοίνωση θα αναφέρει, με αλφαβητική σειρά, τα ονόματα των συμμετεχόντων που τα διηγήματα τους διακρίθηκαν.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση eslargolidas2023@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: