Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

INTENSIVE INTERACTION (Πρόγραμμα εντατικής αλληλεπίδρασης) και Αυτισμός


Αντιμετωπίζοντας τις βασικές επικοινωνιακές ανάγκες των ατόμων με Αυτισμό και των ατόμων με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

19 & 20 Φεβρουαρίου 2011
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς που ασχολούνται με ενήλικες και παιδιά με Αυτισμό, καθώς επίσης και σε γονείς, και εστιάζεται στις επικοινωνιακές ανάγκες των ατόμων που δεν έχουν κατακτήσει το λόγο ή δεν έχουν καταλάβει γιατί χρησιμοποιείται η ομιλία.
Το πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης είναι μια προσέγγιση στην οποία ο ειδικός είναι η βασική εκπαιδευτική πηγή καθώς χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις του προσώπου και τη γλώσσα του σώματος, εμπλέκει τον εκπαιδευόμενο σε μια εξελικτική ακολουθία δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης.
Οι δραστηριότητες αυτές παρέχουν στο άτομο με επικοινωνιακές και μαθησιακές δυσκολίες τη δυνατότητα να κατακτήσει τις προ – γλωσσικές δεξιότητες της επικοινωνίας, όπως είναι η αλληλεπίδραση με τους άλλους, η εναλλαγή σειράς , η χρήση και κατανόηση της βλεμματικής επαφής, η χρήση και κατανόηση των εκφράσεων του προσώπου και το μοίρασμα της προσοχής.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει:
• Τι είναι το πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης.
• Πως μαθαίνουν οι άνθρωποι να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν, βασικές αρχές της επικοινωνίας.
• Βασικές αρχές του προγράμματος Εντατικής Αλληλεπίδρασης.
• Πως χρησιμοποιείται το Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης.

Εισηγητής: Dr. Dave Hewett
Ο Dr. Dave Hewett είναι εκπαιδευτής και επόπτης στον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών. Εργάστηκε ως διευθυντής σε Ειδικά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ο ιδρυτής του Προγράμματος Εντατικής Αλληλεπίδρασης και συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικά με την ανάπτυξη της επικοινωνίας.

Κόστος συμμετοχής:
220€ για Παιδοψυχίατρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, .Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς , Δασκάλους κ.λπ.
170€ για γονείς και φοιτητές
Η εγγραφή περιλαμβάνει:
Παρακολούθηση σεμιναρίου, μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, εκπαιδευτικό υλικό, σημειώσεις, Βεβαίωση παρακολούθησης, καφέ & ελαφρύ γεύμα.

Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου: Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης., Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση thess_seminar@autismgreece.gr.
Υπεύθυνη σεμιναρίου: Παπαδοπούλου Αντιγόνη
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας:
Δευτέρα-Τρίτη: 08:30.-15:30, Τετάρτη- Πέμπτη 14:00-21:00 Παρασκευή 10:00-15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: