Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

3ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα την Κύπρο (Προθεσμία 30/5/2011)

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ) έχει τη χαρά να εξαγγείλει τον 3ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, για το 2011.

Α. ΠΟΙΗΣΗ, μέχρι 30 στίχους.
Θέμα: «Αμμόχωστος - Βασιλεύουσα». (Χώμα που περπάτησα, χώμα που μ' ανάστησες. Οι παλμοί της καρδιάς της ουδέποτε χτύπησαν ξανά για 36 ολόκληρα χρόνια).

Β. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ
Θέμα: «Μαρία Συγκλητική». (Η όμορφη Κυπριοπούλα που έβαλε μπουρλότο στα αμπάρια Τούρκικου πλοίου, στο λιμάνι της Αμμοχώστου, και 1.000 Κυπριοπούλες, που ο Τούρκος κατακτητής έστελνε πεσκέσι στο Σουλτάνο, πέθαναν υπερήφανες).
1. Δοκίμιο (μέχρι 10 σελίδες Α4).
2. Διήγημα ( μέχρι 20 σελίδες Α4).
3. Θεατρικό Έργο (μέχρι 40 σελίδες Α4).

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Ελλαδίτες, Κύπριοι και Έλληνες από όλο τον Κόσμο, στη μία, μόνο, από τις 4 κατηγορίες.

Ημερομηνία Υποβολής έργων: μέχρι 30 Μαΐου 2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Οι συμμετοχές πρέπει να είναι δακτυλογραφημένες, σε αριθμημένες σελίδες Α4, όπου, πάνω δεξιά, κάθε σελίδας, θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου. Αποστέλλονται με απλή επιστολή (όχι συστημένη), 5 αντίγραφα, μέσα σε μεγάλο κλειστό φάκελο, συνοδευόμενα από μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου, απέξω θα αναγράφεται το ψευδώνυμο και μέσα θα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (Όνομα, Επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα ή και ηλεκτρονική διεύθυνση). Έξω από το μεγάλο φάκελο θα αναγράφονται: το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος και τα στοιχεία αποστολής: ΕΠΟΚ, Μικράς Ασίας 55, 11521 Αθήνα, Ελλάδα, με την ένδειξη:
Για τον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937554184 (Πρόεδρος ΕΠΟΚ: Ηρακλής Ζαχαριάδης).
Πηγή:
http://www.artmag.gr/call-for-artists/art-contests/2142-newsletter

3 σχόλια:

Veronica Savva είπε...

Ο νικητές θα είναι 3; Τι κερίζουνε;

chrissa είπε...

Δεν νομίζω να έχει κάποιο έπαθλο, διαφορετικά θα το έγραφε. Γενικά δε γνωρίζω περισσότερα για κάθε διαγωνισμό πέρα από τα δελτία τύπου που λαμβανω και εγώ. Μπορείτε να τηλεφωνείτε και να ενημερώνεστε. Συνήθως όμως στους περισσότερους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς δεν υπάρχει κάποιο έπαθλο εκτός από έναν έπαινο. Πηγαίνυμε για το "κλωνάρι της ελιάς". Καλώς η κακώς χωράει μεγάλη συζήτηση.

Veronica Savva είπε...

ευχαριστώ πολύ =)