Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ανταγωνιστικότητα -καινοτομία και άλλα λογοτεχνικά ...ένα άρθρο του Νίκου Κυριακίδη

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΤΕΧΙΚΑ

Έτσι γίνεται κυρία Τριανταφύλλου... Εδω ασφαλώς, δεν είναι Αριζόνα-όπως ονειρεύεστε-αλλά με εξίσου δημοκρατικές διαδικασίες, το χέρι της ελευθερίας, της προάσπισης της ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας , της καινοτομίας (ή μήπως κενο-τομίας) στο ‘’νομοθετείν’’ ( από το Μεταξά κρατάει η σκούφια της), απο-μπολσεβικοποιεί την κόκκινη Ελλάδα. Όχι του αίματος. Όχι της εξαθλίωσης των κάδων-διατροφής, των άστεγων και άλλων εμπριμέ και μη σικ..αλλά της τελευταίας ‘’σοβιετίας της Ευρώπης’’, όπως λένε οι μέντορές σας και παρουσιάζετε σε τρέντι εκδοχή χρονογραφικά, κι εσείς. Έτσι σαν τη λογοτεχνίζουσα πρόζα προώθησης του Κασιδιάρικου: ‘’ζητούνται νεκροί για τον μύθο του Πολυτεχνείου’’. Το θυμάστε , δεν μπορεί...

Έτσι και τώρα, ονειρεύεστε μια ‘’καθόλου ΕΡΤ’’ και άρα μια ΕΡΤ, χωρίς Λιάτσο ( αυτό τον μπολσεβίκο), κόρη Σαλαγκούδη..και λοιπούς. Θα γαργαλήσετε και τ’ αυτιά εξαθλιωμένων καφενόβιων μικροαστών με ψεμματάκια περί ‘’τέλους του τέλους ΕΡΤ’’ ( αρχικός νόμος 230/1975, αν δεν είσθε ενημερωμένη)-αλλα γι΄αυτό, εδω θα είμαστε.

Μόνο που όλοι εμείς, δεν υπερασπιζόμαστε τον κάθε '' αντιπαθή εγκάθετο'' που τον παίρνουν κι αυτόν τα σκάγια, που για χρόνια υπηρετούσε τα τέως αφεντικά του και που θα ξαναβολευτεί ΧΘΕΣ. Υπερασπιζόμαστε ΤΟΝ ΕΥΤΟ ΜΑΣ, σαν εργαζόμενοι, από τους δημοσιογράφους,τους τεχνικούς, τους ναυτεργάτες, τους χαλυβουργούς, τους δάσκαλους, τους συνταξιούχους, τα ταξικά μας δέλφια κάθε φυλής και χρώματος...Ναι, και αυτούς τους ‘’βρωμιάρηδες’’ που μας πήραν τις δουλειές και τώρα δεν πουλάμε μαντήλια στα φανάρια, ούτε μπιχλιμπίδια σε μαντήλες στη λούφα, ούτε μαζεύουμε σιδεριές απο τους κάδους.

Ξεχνάτε τάχα πως πληρώνουμε κάθε μέρα, τα κέρδη και ενίοτε τις ανακεφαλαιοποιήσεις εξυγίανσης του κάθε τραπεζίτη, πλασιέ των αφεντικών του σε τραπεζικό κολοσσό της Ευρώπης και αλλαχού, ξεχνάτε πως η καινοτόμα και ανταγωνιστική μας χώρα ( αυτή..με ‘’βαριά βιομηχανία’’ της, τις ξαπλώστρες....) έχει 6 στους 10 νέους άνεργους. Ξεχνάτε πως οι συντάξεις πείνας δεν έχουν πια ‘’δώρα’’, οι ανάπηροι μένουν χωρίς περίθαλψη και χρήματα μέχρι να ‘’ξανακριθούν’’ από επιτροπές που δεν υπάρχουν...λόγω εξορθολογισμού των ταμείων που βέβαια οι εργαζόμενοι κατάκλεψαν. Ξεχνάτε πως όσοι τυχεροί δουλεύουν, παίρνουν τα οριζόμενα από την ‘’ατομική σύμβαξη’’ του εκβιασμού τους, πως όσοι απολύονται έχουν κατά κανόνα υπογράψει την ‘’παραίτησή’’ τους με την πρόσληψη. Ξεχνάτε πως μέσω εξυγιαντικών συγχωνεύσεων, οι καρκινοπαθείς και τα παιδιά με καρδιακά νοσήματα, απλά περιμένουν τον χάρο....ξεχνάτε πως σε περιοχές δυσπρόσιτες λόγω συγχωνεύσεων στην εκπαίδευση εδώ, τα παιδιά σταμάτησαν τα σχολειά αναγκαστικά γιατί απλά δεν μπορούν να πάνε χιλιόμετρα μακριά. Ξεχνάτε πως πασίγνωστοι επιχειρηματίες είναι με συνεχή αφορολόγητη προσωπική δήλωση εισοδημάτων, σαν άποροι άνεργοι επι δεκαετίες, σ’αυτην εδώ τη σοβιετία. Ξεχνάτε πως για την λειτουργία των καταστημάτων που είναι κλειστά λόγω μη αγοραστικής δύναμης των πολλών, απαγορεύεται ‘’μερικά’’ προς το παρόν, η κινητοποίηση για λόγους ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και πάλι.

Στην Αριζόνα αλλά και στα Βόρεια Δημοκρατικά προπύργια των ΗΠΑ βέβαια, είναι πιο αποτελεσματικοί στη λήψη άμεσων αποφάσεων.. Α, μη ξεχάσω όχι μόνον εκεί , αλλά και στα προάστεια των Παρισίων και στις μαύρικες γειτονιές του Λονδίνου, στη ‘’καθαρή’’ Σκανδιναβία των αναγκαστικών στειρώσεων ( μικρά παραδείγματα μόνον..), εκεί οι Κορκονέ-ηδες σκουρόχρωμων ανθρώπων είναι ο κανόνας ( υπομονή! νέα είσθε μπορεί να τα ξαναζήσετε σε πληρότητα, κατά την ημιδιαμονή σας στη μακαρθικά απομπολσεβικοποιούμενη, αυτή χώρα). Αλήθεια μιας και το έντυπό σας δήθεν προασπίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων,( γκέι φρέντλι μέσω φωτογραφιών, για την ακρίβεια) ποια διεθνής-μα εθνική. ένωση ψυχιατρικής ορίζει κανονιστικά κατα το δοκούν, την ερωτική ‘’υγεία’’ ; Μήπως αυτή τη περίοδο που μιλάμε, ψυχική νόσος θεωρείται η ‘’μη πλήρης αποδοχή της ομοφυλοφιλίας’’ ,δηλαδή η αμφιφυλοφιλία και γιατί; ( Έτσι, άσχετα...)

Μια εκμυστήρευση : Μου είσθε ειλικρινά συμπαθής, σας διαβάζω προσεκτικά και εξ αιτίας σας, παρακολουθώ και ‘’την φωνή των Αθηνών’’. Λέτε την αλήθεια σας σκέτα, έντιμα και όχι ‘οπως πολλοί ομοειδεάτες σας που κρώζουν ‘’εγω παραμένω αριστερός’’, ‘’αριστερά είναι ουμανισμός, αγάπη και προδέρμ’’, ‘’ευτυχώς τότε χάσαμε’’, ‘’η δική μου αριστερά, είναι τόσο αρτιστίκ που δεν τη καταλαβαίνει κανένας’’ και λοιπά αηδέστατα. ( Τελευταία ορθώς σταματήσατε και το κλισέ’’τότε που ήμουν αριστερή’’)

Ακόμη είσθε πανέξυπνη στο να ‘’ζυγίζετε’’. Το πήρατε έγκαιρα χαμπάρι πως η θλιβερή ‘’αριστερά’’ αυτού του τόπου, έως και η δήθεν ‘’επαναστατική πλευρά της’’, αναρωτιέται ΑΚΟΜΗ αν είσθε έως και μια κριτική φωνή της...μάλλον κοιτάζοντας στον καθρέπτη και ιδίως χωρίς να σας διαβάζει λίγο,σαν του λόγου μου.

Γι αυτό και σας στέλνω τα χαιρετίσματά μου.

Νίκος Κυριακίδης

ΥΓ Το ξέρω, εσείς δεν γράψατε ιδιοχείρως, άρθρο για την ΕΡΤ. Αφήσατε κάποιους πιο ‘’πολιτικούς’’ από το έντυπο, που εργάζεσθε. Εσείς, γράφατε την ίδια ημέρα για ‘’την βλακεία του μαρξισμού’’, για τη νομοτέλεια που ασφαλώς από λεξικά ενημερωθήκατε για το τάχα νοήματά της και πολεμήσατε μια καρικατούρα, καθώς και τον πραξικοπηματισμό της αριστεράς ( νεκραναστήσατε τον θλιβερό Πολ-Ποτ για να δικαιώσετε τον Μπερλουσκόνι!)-πιο ζόρικα πράγματα. Αλλά φαντάζομαι πως δεν θα διαφωνείτε καθόλου με τους συναδέλφους σας και κυρίως...εγω, με εσάς ήθελα να (παρα)-μιλήσω, ως ‘’πνευματικό άνθρωπο’’ αν και μη πνευματικός- λέω πως δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: