Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Χαϊνηδες για την "Έξοδο" συναυλία στη Λάρισα


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συνεχίζει τις φετινές εκδηλώσεις του με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ στην Ελλάδα. Στην εξάρτηση από ουσίες υπάρχει διέξοδος. 30 χρόνια τώρα, οι Θεραπευτικές Κοινότητες παλεύουν για το δικαίωμα στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. 


Η συναυλία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, στην υποστήριξη του έργου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και αποτελεί πια θεσμό πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη μας. 

Οι Χαΐνηδες θα τραγουδήσουν για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9:30μμ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. 


Οι Χαΐνηδες δε φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις, αλλά να θέσουν με σαφή κι ευφάνταστο τρόπο τα οικουμενικά και αιώνια ρωτήματα. Η εύρεση της αλήθειας είναι προσωπική διαδρομή του καθενός, καθώς βουτά στον ωκεανό της συλλογικής ύπαρξης. Η 9μελής μπάντα των Χαΐνηδων σμίγει τόπους και χρόνους, ρυθμούς και ηχοχρώματα, συμβάλλοντας έτσι στο ιερό ΧΑΟΣ που είναι η μόνη πηγή δημιουργίας και αυτο-οργάνωσης. 
Η μουσική ομάδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «…όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις». 

Τους Χαΐνηδες αποτελούν οι:
Δ. Αποστολάκης: λύρα, φωνή 
Δ. Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, φωνή 
Μ. Κώτη: φωνή, 
Δ. Μπρέντας: κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ, νέι 
Μ. Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι 
Α. Νόνης: κρουστά, πιάνο 
Α. Σκαμνάκης: μπάσο 
Τ. Κανέλλος: ντράμς 
K. Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα 


Σας περιμένουμε όλους εκεί για να ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια και να απαντήσουμε σε όσους δεν πιστεύουν, σε όσους αμφισβητούν, σε όσους είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων, στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο, ότι έχουν τη δύναμη ν’ αλλάξουν, αρκεί να το θελήσουν. 



Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ & ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. 

Συμμετέχουν: “Γιώργος Βαλιάκας & Ιδανικοί”. 


Προπώληση Εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ.


Info:
Οι Χαϊνηδες για την "Έξοδο". 
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, 9:30μμ. 
Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Λάρισα. 
Είσοδος: 10€.



Δεν υπάρχουν σχόλια: