Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ από το eyelands

alt

To eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουν τον 2o διαγωνισμό σύντομου διηγήματος της ιστοσελίδας μας. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Χειμώνας», η συμμετοχή είναι δωρεάν και το όριο για το αφήγημά σας είναι 500 λέξεις. 
**
EYELANDS
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - 2014
σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Ο διαγωνισμός έχει για θέμα του τον χειμώνα και ζητάει πρωτότυπα και αδημοσίευτα σύντομα διηγήματα (flash fiction), μέχρι 500 λέξεις.
2. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, δεν υπάρχει συνδρομή, αρκεί ένα κείμενο στην ελληνική γλώσσα χωρίς άλλες διακρίσεις (μόνο το 18ο της ηλικίας συμπληρωμένο).
3. Οι 20 έως 25 (ανάλογα με τις συμμετοχές) καλύτερες ιστορίες θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες στην αρχή του επόμενου χειμώνα. Είναι πιθανό σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 500 κάποιες ιστορίες που δεν θα μπουν στην έκδοση να αναρτηθούν (με την άδεια των συγγραφέων) στην ιστοσελίδα www.eyelands.gr 
4. Δεν θα υπάρχουν ειδικά βραβεία, όλοι οι νικητές θα επιλεγούν για την έκδοση χωρίς άλλη διάκριση, και όλοι οι συγγραφείς θα πάρουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου. Οι συγγραφείς θα έχουν επίσης έκπτωση 25% στις αγορές βιβλίων από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. 
5. Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο eyelands δηλαδή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:info@eyelands.gr -ή στις Παράξενες Μέρες, στην διεύθυνση:info@paraxenesmeres.gr 
σε μορφή word.doc και OXI σε pdf
Θα χρειαστούμε ένα όνομα (ή αν θέλετε ψευδώνυμο) κι όταν το διήγημά σας επιλεγεί στα 20 καλύτερα θα πρέπει να στείλετε τη διεύθυνσή σας και το πραγματικό σας όνομα. Η ομάδα που θα διαβάσει τα κείμενα πάντως δεν θα γνωρίζει το όνομά σας όπως γίνεται σε όλους τους διαγωνισμούς του eyelands. Στη συλλογή διηγημάτων πάντως θα χρειαστούμε και το όνομά σας.
6. Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει ένα μόνο - αδημοσίευτο- διήγημα.
Τα δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς που μπορούν να τα δημοσιεύσουν οπουδήποτε θέλουν, μετά το τέλος του 2014. Με τη συμμετοχή τους οι συγγραφείς δεσμεύονται απλώς ότι τα διηγήματα θα δημοσιευθούν επίσης σε μια συγκεντρωτική έκδοση που ελπίζουμε ότι θα γίνει όταν κλείσει ο κύκλος με όλες τις εποχές. Όταν δηλαδή θα έχουμε, μετά τον 4ο διαγωνισμό, διηγήματα με θεματική από όλες τις εποχές του χρόνου. 
7. Ο διαγωνισμός θα μείνει ανοιχτός για δύο μήνες, ξεκινάει στις 20 Ιανουαρίου 2014 και λήγει στις 20 Μαρτίου 2014.
8. Τα κείμενα θα κριθούν από συνεργάτες της ιστοσελίδας και την ομάδα των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου του 2014. Η εκδήλωση για την βράβευση, η παρουσίαση του βιβλίου και η αποστολή αντιτύπων στους συγγραφείς θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο και πάντως μέχρι το τέλος του 2014. 
9. Ο μοναδικός περιορισμός συμμετοχής αφορά τους 11 βασικούς συνεργάτες της ιστοσελίδας eyelands που τα βιογραφικά τους έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «Ποιοι είμαστε» της ιστοσελίδας με την ένδειξη: μόνιμοι κάτοικοι του νησιού. 
-
Σημείωση: Ο τίτλος που θα διαλέξετε για την ιστορία σας ΔΕΝ θα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον τίτλο του θέματος, δηλαδή: «χειμώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: