Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Διεθνής διαγωνισμός Ποίησης και Δοκιμίου από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (2016)



Διεθνής διαγωνισμός Ποίησης και Δοκιμίου από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (2016)

Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, στα πλαίσια του εορτασμού των 2400 χρόνων από την γέννηση του Αριστοτέλη, προκηρύσσει διεθνή ποιητικό διαγωνισμό και διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου με τίτλο:

‘Αριστοτέλης, ο κορυφαίος Μακεδόνας φιλόσοφος.’

Γλώσσα του διαγωνισμού θα είναι η Ελληνική και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, όσοι μπορούν να γράφουν σ’ αυτήν σε όλον τον κόσμο Έλληνες και ξένοι. Στον Διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΒΕ για ευνόητους λόγους.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα ποιήματα πρέπει να είναι σχετικά με το θέμα, το πολύ μέχρι 32 στίχους, ή το ανώτατο μέχρι 250 λέξεις με σωστή ορθογραφία και στίξη. Θα είναι γραμμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με μέγεθος γραμμάτων 12 σε μία σελίδα. Εκτός του ποιήματος, θα αναγράφεται στο χαρτί πάνω δεξιά το ψευδώνυμο (μονολεκτικό) του συμμετέχοντος με κεφαλαία γράμματα και χωρίς κανένα άλλο διακριτικό.

Τα δοκίμια θα είναι ομοίως γραμμένα με γράμματα μεγέθους 12 με ανώτατο αριθμό λέξεων 2500, με το ψευδώνυμο (μονολεκτικό) με κεφαλαία πάνω δεξιά στην πρώτη σελίδα με κεφαλαία γράμματα και χωρίς ομοίως άλλο διακριτικό.

Τα έργα θα είναι σε 5 αντίγραφα. Μέσα στον φάκελο αποστολής θα υπάρχει μικρότερος κλειστός φάκελος με τα στοιχεία του συμμετέχοντος, ήτοι : Όνομα, Επώνυμο, Ηλικία, ακριβής διεύθυνση, τηλέφωνα σταθερό και κινητό, email (αν υπάρχει), το ψευδώνυμο και ο τίτλος του έργου. Έξω από τον φάκελο αποστολής θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο και θα αποστέλλεται στην διεύθυνση : Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Τσιμισκή 128 ΤΚ 54621 Θεσσαλονίκη, με την σημείωση «για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για τον Αριστοτέλη».

Τα ποιήματα μπορεί να είναι γραμμένα με ελεύθερο στίχο, ή με παραδοσιακό τρόπο (ομοιοκαταληξία και μέτρο), κάθε μία δε κατηγορία θα βαθμολογηθεί χωριστά. Επειδή πρόκειται για λογοτεχνικό διαγωνισμό θα υπάρξει και βαθμολόγηση της σωστής χρήσης της γλώσσας τόσο των ποιημάτων, όσο και των δοκιμίων.

Η βαθμολογία των κριτών, οι οποίοι θα είναι καταξιωμένοι λογοτέχνες και φιλόλογοι, θα είναι οριστική. Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει σε όλα τα είδη του Διαγωνισμού με ένα έργο για έκαστο είδος (ελεύθερος στίχος, ρυθμομετρικός, δοκίμιο).

Θα δοθούν ανά κατηγορία (ελεύθερη ποίηση, ρυθμομετρική ποίηση και δοκίμιο : Ένα αριστείο, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο, πρώτος, δεύτερος και τρίτος έπαινος και πρώτη, δεύτερη και τρίτη τιμητική διάκριση. Σε περίπτωση ισοβαθμιών κάθε βραβείο θα μοιράζεται στους ισοβαθμούντες.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τελετή, η οποία θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Το σύνολο των έργων θα εκδοθεί σε καλαίσθητο βιβλίο. Η μη τήρηση των όρων του διαγωνισμού θα έχει επίπτωση στην βαθμολογία, μέχρι και ακύρωση της συμμετοχής.

Ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31/8/2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2310 222288 και 6937202886 κ. Ελευθέριο Μουφτόγλου.


Η Πρόεδρος της ΕΛΒΕ Η Γενική Γραμματέας

Άννα Φαχαντίδου Ελένη Βεζύρογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: