Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

1ος Διαγωνισμού Σεναρίου (για μαθητές) από τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση προκηρύσσουν τον 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ για τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας.
Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να δώσει ώθηση στη μαθητική καλλιτεχνική έκφραση, να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των νέων και να γίνει ο κινητήριος μοχλός που θα αναδείξει τις σκέψεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς αλλά και το ταλέντο της νέας γενιάς.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το θέμα του διαγωνισμού σεναρίου είναι ελεύθερο. Οι μαθητές χωρίς περιορισμούς μπορούν να πλάσουν τη δική τους ιστορία και να την παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους ματιά με τρόπο κωμικό, σατυρικό ή δραματικό.
Η έκταση του σεναρίου θα πρέπει να είναι διάρκειας 15 λεπτών, χρόνος που μπορεί να καλυφθεί σε περίπου 15 σελίδες Α4.
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές μεμονωμένες συμμετοχές μαθητών αλλά και ομαδικές, καθώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία  για τη συγγραφή σεναρίου ομάδων μαθητών ή ολόκληρων τμημάτων  από κάθε τάξη.
Τα κείμενα θα πρέπει να κατατεθούν εκτυπωμένα και συραμμένα αλλά και σε ψηφιακή μορφή. Ο φάκελος της συμμετοχής για το διαγωνισμό σεναρίου θα πρέπει επίσης να περιέχει υποχρεωτικά: το όνομα του δημιουργού, ή των δημιουργών, το σχολείο στο οποίο ανήκουν, στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα, email).

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ αποστολής των σεναρίων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η  15η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν :             2310 706 668       κ. Ρίτσα Γεωργιάδου.
Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από 5μελή κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για τον 1ο Διαγωνισμό Σεναρίου. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το καλύτερο σενάριο θα γυριστεί ταινία από την Κινηματογραφική ομάδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου και στην οποία μπορούν να πρωταγωνιστήσουν μαθητές των σχολείων του δήμου μας.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
Η απονομή των βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Σεναρίου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στην αίθουσα Κινηματοθεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου.

Θα υπάρξουν βραβεία στις εξής κατηγορίες:

- Βραβείο καλύτερου σεναρίου για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων.
- Βραβείο καλύτερου σεναρίου για τους μαθητές των Γυμνασίων και
- Βραβείο καλύτερου σεναρίου για τους μαθητές των Λυκείων, ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ, ΣΕΚ
Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση θα απονείμει το 1ο Βραβείο καλύτερου σεναρίου, ενώ θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις και ειδικές μνείες σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους θεατές να δουν στο λευκό πανί τη μεταφορά του δραματοποιημένου σεναρίου, το οποίο κατέκτησε το 1ο βραβείο του 1ου Διαγωνισμού Σεναρίου.


**

Δεν υπάρχουν σχόλια: