Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης


«Η ποίηση στον δρόμο» Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας & «Τέχνη Και Διαδραστικότητα» στον Μύλο του Παππά
Με επιτυχία ξεκίνησε από την Καρδίτσα την περασμένη Τρίτη, το 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, που διοργανώνει το λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κύκλου Ποιητών, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.
Πολύτιμος Υποστηρικτής του Φεστιβάλ: ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου).
Ποιητές από την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τη Σλοβενία και την Κροατία διάβασαν ποιήματά τους και συζήτησαν με το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Blues Bar όπου έλαβε χώρα η πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ. Την επόμενη μέρα οι ποιητές επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο - Λύκειο Ιτέας όπου συζήτησαν με τους μαθητές για τη σύγχρονη ποίηση. Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν την Πέμπτη σε σχολεία της Λάρισας.
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Η ποίηση στον δρόμο».
Ποιήματα μεταφρασμένα από τα γαλλικά, perfomances, live μουσική, απαγγελίες ποιημάτων έξω από το Γαλλικο Ινστιτούτο Λάρισας, στον πεζόδρομο της Κούμα.
Διαβάζουν οι ποιητές:
Από Βόλο:Νίκος Βαραλής, Σάββας Καράμπελας, Δημήτρης Καρακίτσος, Δημήτρης Κρουσταλιάς, Ανδρέας - Μάριος Σουσουρής, Γιώργος Τζεβελεκάκης
Από Λάρισα: Σταύρος Καρακωνσταντάκης, Ηλίας Κουρκούτας, Άννα Μανωλοπούλου, Σοφία Μπεκιώτη, Λάμπρος Παπαδήμας
Performance: Matko Abramic
Σαντούρι : Πασχαλίνα Αλεξοπούλου
Αμέσως μετά, στις 20:30 στον Μύλο του Παππά (αμφιθέατρο, κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με διερμηνέα με θέμα: «Τέχνη Και Διαδραστικότητα».
Θα πάρουν μέρος οι:
Matko Abramic (ποιητής, περφόρμερ, Κροατία), Agata Simenc (Σλοβενία, εταιρεία συγγραφέων Σλοβενίας), Φοίβη Γιαννίση (ποιήτρια, περφόρμερ), Κατερίνα Ηλιοπούλου (ποιήτρια , περιοδικό φρμκ-Φάρμακο), Ρούλα Καραφέρη (χορεύτρια. χορογράφος, ηθοποιός), Βαγγέλης Κολώνας (ηθοποιός, συγγραφέας). Κυριακή Σπανού (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, σκηνοθέτης).
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: