Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, τιμώντας την επέτειο για τα 90 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, προκηρύσσει πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα αντλημένο από τη ζωή, την ιστορία και τη μακρόχρονη παρουσία του ελληνισμού στη Σμύρνη. Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως τις 23 Νοεμβρίου 2012. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, το Σάββατο 8-12-2012, και στη συνέχεια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Σχολής.

Ειδικότερα ο διαγωνισμός περιλαμβάνει:

Α. Διαγωνισμό ποιήματος (έως 60 στίχους)
Β. Διαγωνισμό διηγήματος (έως 10 σελίδες)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1) Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.
2) Να υποβληθούν σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζόμενου να κλειστούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο. Τα δύο αντίτυπα και ο μικρός φάκελος να σταλούν με απλή επιστολή (όχι συστημένη) με την αντίστοιχη ένδειξη «Διαγωνισμός για τη Σμύρνη», Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής, Λέσβου 4 , Τ.Κ. 17123 Αθήνα, Νέα Σμύρνη.
3) Στο επάνω μέρος του φακέλου θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο. Ημερομηνία υποβολής μέχρι 23 Νοεμβρίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
4) Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως τηλεφωνικώς.
5) Προβλέπονται δύο ξεχωριστές βραβεύσεις και έπαινοι, για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα.
6) Οι κριτικές επιτροπές των διαγωνισμών θα συγκροτηθούν κατά κύριο λόγο από τους φιλολόγους του Γυμνασίου.
7) Η απονομή Βραβείων, Επαίνων και Αναμνηστικών Διπλωμάτων Συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου 2012 σε ειδική εκδήλωση στην Ευαγγελική Σχολή. Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.
Νέα Σμύρνη, 4 Σεπτεμβρίου 2012
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου
Νίκος Λινάρδος
Ο Διευθυντής του Λυκείου

Στρατής Βογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: