Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους (Προθεσμία έως 20/01/2014)


Το Ελληνικό Σχέδιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για πρωτογενή δημιουργία νέων ή μεγαλύτερων νεοεμφανιζόμενων δημιουργών, ή ακόμα και γηραιότερων με διάθεση για δημιουργία, και με κυριότερο σκοπό τη διάδραση μεταξύ δύο διαφορετικών τεχνών, της μουσικής και του κινηματογράφου, προτείνει και προκηρύσσει τους αγώνες για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με θέμα: «Το ελληνικό τραγούδι και μουσική Ελλήνων συνθετών - Οπτικοακουστικά έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μουσική δημιουργία».
Η μουσική και ο κινηματογράφος ήταν πάντα «συνεργάτες». Αυτή τη φορά, ωστόσο, η αφετηρία είναι η μουσική, που θα αποτελέσει έναυσμα και ραχοκοκαλιά για κινηματογραφικές ιδέες – και όχι το αντίθετο.Το κυριότερο όμως είναι η διάδραση που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε διαφορετικές τέχνες με ένα θέμα που φαίνεται να αφορά διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους.
Η θεματική ενότητα είναι συγκεκριμένη, αλλά ταυτόχρονα αρκετά γενική. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για δημιουργίες Ελλήνων κινηματογραφιστών εμπνευσμένες από το ελληνικό τραγούδι ή από τον τρόπο με τον οποίο το τραγούδι επιδρά στη ζωή. Αυτή η βιωματική σχέση,ποικίλη και πολύμορφη, μπορεί να αποτελέσει το γόνιμο έδαφος για μια δημιουργία με ελευθερία στην ερμηνεία του θέματος και, άρα, στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.
Πατήστε για να διαβάσετε το κείμενο του κανονισμού και για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής στους Αγώνες.
Για περισσότερες πληροφορίες για τον κανονισμό και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε και στο Τ. 213 017 8286 (Δευτέρα- Παρασκευή: 11:00 – 17:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: