Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος: «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης» ›

Το  Literature.gr με παρουσία αποκλειστικά διαδικτυακή και αμιγώς λογοτεχνικής φύσης, προκηρύσσει  τον
Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος:
«Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης»
Χρονικά Πλαίσια Διαγωνισμού
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 έως Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013. Δεκτές θα γίνονται μόνο οι συμμετοχές  οι οποίες  θα παραλαμβάνονται μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.
›  Θεματολογία: «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης»

Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των διηγημάτων θα πρέπει να έχουν σχέση με την θεματολογία.

›  Τίτλος διηγημάτων

Θα είναι ελεύθερος για τον κάθε συμμετέχοντα.

›  Έκταση διηγημάτων
Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.500 λέξεις. (Συνυπολογίζονται και οι λέξεις του τίτλου του διηγήματος)

›  Η Κριτική Επιτροπή
Η  Κριτική Επιτροπή είναι οκταμελής και αποτελείται από τους εξής καταξιωμένους συγγραφείς, ποιητές και κριτικούς λογοτεχνίας που συνεργάζονται με το Literature.gr:  Γιάννη Αντιόχου, Γιώργο Γλυκοφρύδη, Στέφανο Δάνδολο,  Ζέφη Κόλια, Έλενα Μαρούτσου,  Λίνα Πανταλέων, Δημήτρη Σωτάκη, Θανάση Χειμωνά.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Από Literature.gr: Ντίνα Σαρακηνού  &  από Εtypesetting.gr:  Γρηγόρης Παπαγγελής

Οι Νικητές – Υποτροφία – Απονομή
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των συμμετοχών, θα επιλέξουν τα 10 καλύτερα διηγήματα τα οποία θα εκδοθούν σε μορφή ebook από την etypesetting.gr. Το κόστος παραγωγής του ebook θα επιβαρύνει αποκλειστικά το Literature.gr. Το  ebook θα διατεθεί προς πώληση στο διαδίκτυο στο ηλεκτρονικό κατάστημα  ibookstore της Apple. Στους 10 πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα  και  σε αυτόν που θα ανήκει το καλύτερο διήγημα σύμφωνα με την ομόφωνη γνώμη της κριτικής επιτροπής,  θα του απονεμηθεί το έπαθλο μιας υποτροφίας μαθημάτων λογοτεχνίας του 22ου κύκλου του Ελευθέρου Πανεπιστημίου από την Στοά  του Βιβλίου. http://www.stoabibliou.gr/
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση βράβευσης παρουσία της κριτικής επιτροπής. Ο τόπος και ο χρόνος της απονομής θα ανακοινωθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου 2013, η οποία ημερομηνία θεωρείται και η λήξασα του Ηλεκτρονικού λογοτεχνικού διαγωνισμού.

Όροι Συμμετοχής

  1. Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών, κάτοικοι Ελλάδος και εξωτερικού, που δεν έχουν εκδώσει λογοτεχνικό βιβλίο.
  2. Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα.
  3. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου κατά το χρονικό διάστημα 1 Νοεμβρίου 2013 έως και 30 Νοεμβρίου 2013. Δεν προβλέπεται οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υποβολής των διηγημάτων.
  4. Το διήγημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε έκταση τις 1.500 λέξεις και η θεματολογία του πρέπει να είναι σχετική με το θέμα του διαγωνισμού: «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης».
  5. Από τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό αποκλείονται οι ενεργοί συνεργάτες της Στοάς  του Βιβλίου, της bclever.gr, της etypesetting.gr, του Literature.gr, καθώς και των χορηγών επικοινωνίας.
  6. Η συμμετοχή του κάθε διαγωνιζόμενου θα πρέπει να είναι ατομική, με ένα μόνο διήγημα, έργο του ίδιου και να μην είναι δημοσιευμένο.
  7. Η ευθύνη και η πατρότητα του διηγήματος φέρει την ευθύνη του συμμετέχοντα που θα το υποβάλλει.
  8. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή με ψευδώνυμο. Το ονοματεπώνυμο του, το τηλέφωνο, το email  και η διεύθυνση του κάθε συμμετέχοντα θα πρέπει να είναι ευδιάκριτα γραμμένα στην αρχική σελίδα, πριν το διήγημα. Επίσης θα πρέπει ο κάθε συμμετέχων να αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού.  Η συμμετοχή θα γίνεται με email στο  contest@literature.gr
  9. H οργανωτική επιτροπή θα αποστείλει τα διηγήματα των συμμετεχόντων στην κριτική επιτροπή, όπου και θα γίνει η αξιολόγησή τους χωρίς να φαίνεται το ονοματεπώνυμο  και τα στοιχεία του κάθε διαγωνιζόμενου.
  10. Οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση σχετικά με τον διαγωνισμό  «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης», θα δίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά στο email:   contest@literature.gr.
  11. Από το σύνολο των διηγημάτων τα οποία θα πληρούν τους Όρους Συμμετοχής, η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει, κατά την απόλυτη κρίση της, τα 10 καλύτερα διηγήματα, τα οποία θα εκδοθούν σε μορφή ebook στο  ibookstore της Apple.  Στον 1  νικητή θα απονεμηθεί το έπαθλο της Υποτροφίας Μαθημάτων Λογοτεχνίας από την Στοά Του Βιβλίου (του 22ου κύκλου του Ελευθέρου Πανεπιστημίου)
  12. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική και θα ανακοινωθεί στην εκδήλωση απονομής μετά το πέρας του Διαγωνισμού. Η Κριτική Επιτροπή θα ανακοινώσει μόνο την λίστα με τα 10 πρώτα σε αξιολόγηση διηγήματα. Από τους 10 διακριθέντες του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά πριν την Ημέρα Απονομής μόνο όσοι διαμένουν εκτός Αττικής, ώστε εάν το επιθυμήσουν να  μπορέσουν να προγραμματίσουν την παρουσία τους.
Με την συμμετοχή του και αποστολή του διηγήματός του στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό  «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης» ο  κάθε Διαγωνιζόμενος:
Α. Αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό την κρίση της Κριτικής Επιτροπής για αξιολόγηση.

Β. Εκχωρεί στους διοργανωτές Literature.gr & Etypesetting.gr στην περίπτωση που ανακηρυχθεί ως ένας από τους 10 νικητές του Διαγωνισμού, το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματός του μαζί με τα άλλα 9 διηγήματα που θα επιλεχθούν σε μορφή ebook.

Γ. Αποδέχεται πως δεν θα λάβει οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του ebook, αλλά θα του διατεθεί 1 (ένας) δωρεάν κωδικός του ebook.

Δ. Η αποστολή του διηγήματος στο email: contest@literature.gr θα πρέπει να συνοδεύεται με τα στοιχεία επικοινωνίας του συμμετέχοντα, το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο, το email, την διεύθυνσή του ευδιάκριτα γραμμένα στην αρχική σελίδα, πριν το διήγημα και μαζί με το ακόλουθό κείμενο:

‘’Αποδέχομαι ανεπιφύλακτα τους όρους του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης» στον οποίο και υποβάλλω το διήγημά μου προς αξιολόγηση, όπως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.literature.gr.

Ε. Θα φιλοξενηθούν συνεντεύξεις των 10 πρώτων νικητών στο Literature.gr  εφόσον το επιθυμούν.

Το Literature.gr διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις ημερομηνίες, ή να ακυρώσει τον Διαγωνισμό χωρίς προειδοποίηση προς τους συμμετέχοντες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.literature.gr σχετική ανακοίνωση.

Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους Όρους Συμμετοχής και δεν έχει σταλεί μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια (1Νοεμβρίου 2013 έως και 30 Νοεμβρίου 2013) και δεν έχει σταλεί στο email: contest@literature.gr δεν θα θεωρείται έγκυρη και θα αποκλείεται αυτόματα από τον Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.
Συμμετοχή στον διαγωνισμό
Η υποβολή των διηγημάτων στον διαγωνισμό θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με email  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contest@literature.gr.
Θα λάβετε απαντητικό  email  το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι λάβαμε την συμμετοχή σας.

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση σχετικά με τον διαγωνισμό «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email : contest@literature.gr
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: