Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Λογοτεχνικός διαγωνισμός φανταστικού διηγήματος για νέους συγγραφείς ως 22 Απριλίου 2012

Στοιχειωμένη πόλη

Συνδιοργάνωση: Diavasame.gr - Ars Nocturna
Το Diavasame.gr και οι εκδόσεις Ars Nocturna διοργανώνουν από κοινού διαγωνισμό διηγήματος για νέους συγγραφείς που δεν έχουν εκδώσει, με θέμα το στοιχειωμένο αστικό τοπίο. Πόλεις του παρελθόντος, του παρόντος ή του μέλλοντος, πόλεις που δεν υπήρξαν ποτέ ή δεν υπάρχουν πια, πόλεις στις οποίες καθημερινά γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα: και δίπλα τους, αθέατα αλλά υπαρκτά, τα όντα του μύθου, οι πύλες σε άλλες διαστάσεις, τα στοιχειωμένα κτήρια, ο μεταφυσικός τρόμος... Αν γράφετε και μπορείτε να αφηγηθείτε μια τέτοια ιστορία, στείλτε τη στο διαγωνισμό μας. Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν από την Ars Nocturna σε μια συλλογή, ενώ οι δέκα επόμενοι που θα διακριθούν, θα κερδίσουν βιβλία των εκδόσεων.
Κριτική επιτροπή:
  • Περικλής Μποζινάκης, συγγραφέας – μεταφραστής
  • Κώστας Κώτσιας, εκδότης Ars Nocturna
  • Μαρία Γιακανίκη, επιμελήτρια Ars Nocturna
  • Αγγέλα Γαβρίλη, βιβλιοκριτικός – editor
  • Στέφανος Ξένος, λογοτεχνικός ατζέντης.
Οδηγίες και όροι συμμετοχής:
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, από όλες τις χώρες, στην ελληνική όμως γλώσσα, με μοναδική εξαίρεση όσους/όσες έχουν δημοσιεύσει κείμενά τους σε βιβλίο (ατομικά όχι σε ανθολογία).
- Τα διηγήματα πρέπει να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό.
Υποβολή κειμένων με email. Τα κείμενα (σε μορφή .doc-word) θα πρέπει να είναι συνημμένα στο email που θα μας αποστείλετε αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismos@diavasame.gr
*Η πρώτη σελίδα θα αναγράφει μόνο: σε μια σειρά την ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία αποστέλλεται το κείμενο, και στην οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν χρειαστεί, και στη δεύτερη σειρά, τον τίτλο του διηγήματος. Το κυρίως κείμενο θα ακολουθεί από τη δεύτερη σελίδα και μετά.
* Δεν αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το οποίο όμως θα απαιτηθεί και θα γίνει απαραίτητα γνωστό, σε περίπτωση βράβευσης, ή δημοσίευσης ή και κάποιου άλλου μη δυνατόν να προβλεφτεί, αλλά αναγκαίου λόγου.
* Υποβολή ενός διηγήματος ανά συγγραφέα.
* To Diavasame.gr και η Ars Nocturna αποκτούν ανέκκλητα το δικαίωμα (πνευματικά δικαιώματα) δημοσίευσης ή/και έκδοσης των κειμένων.
* Τα κείμενα θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο.
* Μέγιστος αριθμός λέξεων, χωρίς τον τίτλο, 2.000.
* Διάρκεια διαγωνισμού: Αποστολή κειμένων μέχρι 24.00 της Κυριακής 22/4/2012.
* Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Μάιος 2012.
* Ο/η συγγραφέας υποχρεούται να απαντήσει στο email κοινοποίησης αποτελεσμάτων και να μας γνωστοποιήσει τα πλήρη στοιχεία του, μαζί με όσες άλλες πληροφορίες – δηλώσεις απαιτηθούν, εντός 4 ημερών από την αποστολή του πρώτου email (θα επαναληφθεί για ασφάλεια άλλες δυο φορές) της κριτικής επιτροπής.
* Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στους συντάκτες του Diavasame.gr, καθώς και στους εργαζομένους και εκδότες της Ars Nocturna-Nightread, αλλά ούτε και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.
* Η μη τήρηση όλων των οδηγιών υποβολής των κειμένων, επιφέρει ακύρωση συμμετοχής.
* Η υποβολή διηγήματος αποτελεί και απόδειξη της πλήρους αποδοχής των όρων του διαγωνισμού.
Βραβεία :
1. Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε συλλογή από τις εκδόσεις Ars Nocturna – Nightread.
2. Ο πρώτος νικητής θα δικαιούται δωρεάν συμμετοχή στο λογοτεχνικό σεμινάριο που θα διοργανώσουν οι εκδόσεις Ars Nocturna τον Οκτώβριο με θέμα το gothic fiction.
3. Ο δεύτερος νικητής θα δικαιούται δωρεάν συμμετοχή στο λογοτεχνικό εργαστήρι του κέντρου ‘’Ψυχοδός’’ με θέμα ‘’ Τα σύμβολα στα παραμύθια’’ τον Οκτώβριο .
4. Ο τρίτος νικητής θα δικαιούται δωρεάν μια επιμέλεια ενός έργου του από τη Book Agency.
5. Εκτός των 10 πρώτων νικητών που τα διηγήματά τους θα εκδοθούν, οι 10 επόμενοι θα κερδίσουν βιβλία των εκδόσεων Ars Nocturna – Nightread.

Δεν υπάρχουν σχόλια: