Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Εκδήλωση του Ποιητικού καφενείου

Στα πλαίσια του Ποιητικού Καφενείου, πρόκειται να συνεργαστώ με τον τραγουδιστή – ποιητή Τάκη Φάβιο, προκειμένου να παρουσιάζουμε μια φορά την εβδομάδα, ζωντανά, σε διάφορα επιλεγμένα στέκια, δουλειές ποιητών και συγγραφέων. Προσωπικά, έχω αναλάβει τη διαλογή ποιημάτων και αποσπασμάτων κειμένων με την ανάλογη προσέγγιση των δημιουργών τους. Ο Τάκης έχει αναλάβει το μουσικό κομμάτι με το εύρος της φωνής καθώς και του μεγάλου ρεπερτορίου που διαθέτει.

Σκοπός μας είναι να γίνονται όμορφες καλοδουλεμένες δουλειές, συναντήσεις που να καταλήγουν σε παρεϊστικες κουβέντες και κυρίως δημιουργίας ευχάριστου κλίματος ώστε να περνάμε κάθε φορά και καλύτερα.

Η πρώτη συνάντηση για το Ποιητικό μας Καφενείο, θα γίνει την Πέμπτη 5 του Απρίλη, στους Μεθυστάνες (Λεπενιώτου 26 & Ωγύγου, τηλ. 
            210-33 14 298      ) στις 8.00μ.μ. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο καφεφαγοποτείο που θα φιλοξενήσει πολλές από τις δικές μας βραδιές. Αυτό που ζητάμε, είναι η θετική ανταπόκριση για τη συμμετοχή και συγκεκριμένα την παρουσία σας (καθώς επίσης και φίλων σας) στις εν λόγω βραδιές. Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να προσέλθει και τον αντιπροσωπεύσει δικό του πρόσωπο, καλό είναι να με έχει ενημερώσει. Αν κάποιος, μου έχει δηλώσει πως θα έρθει και την βραδιά εκείνη δεν εμφανιστεί, τότε το ποίημα ή το απόσπασμα του κειμένου του θα αφεθεί για άλλη φορά.

Μετά την εκάστοτε συνάντηση του Ποιητικού Καφενείου, σκοπός μου είναι, να ακούγεται ό,τι έχει πραγματοποιηθεί σε κάθε βραδιά, μέσω ραδιοφώνου. Θα απαγγέλλονται τα ποιήματά σας, θα αναφέρονται τα ονόματά σας, και θα γίνονται διάφορα σχόλια, φυσικά με καλή και επιλεγμένη μουσική.

Πιστεύω πως κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα απλώσουμε τις λέξεις μας να πάνε μακρύτερα με τη συνοδεία όμορφων ήχων, θα μας δίνεται η ευκαιρία να γνωριζόμαστε από κοντά και κυρίως θα βρίσκουμε αφορμή για έμπνευση και διασκέδαση. Και σίγουρα, θα ακολουθήσουν και άλλες ιδέες καθώς και προτάσεις για πραγματοποίηση τους. Με τη δική σας συμβολή, η δημιουργία θα έχει το νόημα που της αξίζει.

Ελπίζω στη θετική σας ανταπόκριση

Με εκτίμηση
Αγγελίνα Ρωμανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: