Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη ως τέλος Απριλίου

«Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» θεσπίζει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα.
Ο διαγωνισμός αφορά, σε πρώτη φάση, τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής, μελέτης ή ερευνητικής εργασίας, αλλά και ποίησης, δοκιμίου, πεζού, εμπνευσμένων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον νικητή ή τη νικήτρια ομάδα τον Οκτώβριο του 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι -ανεξαρτήτου εθνικότητας, ηλικίας και τόπου διαμονής -καλούνται να υποβάλουν ως το τέλος Απριλίου το έργο τους, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις είκοσι σελίδες σε μια από τις γλώσσες ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.
Πρόκειται για μία από τις δράσεις της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τον εορτασμό των 55 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή, τόνισαν τα μέλη του Ελληνικού τμήματος της Εταιρείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συντονιστικής της Επιτροπής
, Γιώργο Στασινάκη.
Η «Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, έπειτα από επιθυμία της Ελένης Καζαντζάκη, η οποία κατοικούσε τότε στην Ελβετία. Σκοπός της Εταιρείας είναι η προώθηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και η ανάδειξη γνωστών και λιγότερων γνωστών πτυχών του έργου του. Σήμερα η Εταιρεία αριθμεί 5.000 μέλη, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες πρωτεύουσες οργανώνονται εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων λογοτεχνικών καφενείων με σύντομες εισηγήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, εικαστικών εκθέσεων, φωτογραφίας και ντοκουμέντων, σεμιναρίων και ημερίδων, που προβάλλουν το έργο του Καζαντζάκη στις πέντε ηπείρους. Περισσότερα: http://www.amis-kazantzaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: