Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

28ος λογοτεχνικός διαγωνισμός τελετή βράβευσης στον κινηματογράφρο Rex Σάββατο 24 Νοεμβρίου

Στους ασαφείς ιδεολογικά καιρούς που ζούμε, η λογοτεχνία μπορεί και αποτελεί για τον άνθρωπο ένα ασφαλές πνευματικό καταφύγιο, συμβάλλοντας στο μέγιστο βαθμό στην κατανόηση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γλώσσα και τον πολιτισμό και συγκαταλέγεται στους φορείς της συλλογικής μνήμης, ενσωματώνοντας στοιχεία που προέρχονται από το ιδεολογικό περιβάλλον της κοινωνίας που εκφράζει.
Είναι εξαιρετικά σπουδαία και σημειολογικά ενδιαφέρουσα η συμμετοχή πολλών ανθρώπων σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κείμενα ποιητικά ή πεζά που εκφράζουν τους συντάκτες τους αλλά και επιζητούν τη δημοσιότητα για να επιδράσουν και σε άλλους αναγνώστες.

Στον 28ο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα "Η ελπίδα", εκατό συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες συνιστούν ένα σημαντικό corpus κειμένων στο οποίο εργάστηκαν σχολαστικά ακούραστοι εργάτες του λόγου, οι κ. Μουτζούρης Κώστας, φιλόλογος - πρόεδρος Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, Γιάννης Δημητρακάκης, λέκτορας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Λευτέρης Γιαννακουδάκης, συγγραφέας, και επέλεξαν τα προς βράβευση κείμενα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο REX, στις 20.00, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Νικολακάκη, καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και με θέμα ομότιτλο του διαγωνισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: