Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους


Το Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας θα διεξαχθεί για 5η χρονιά στη Λάρισα, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, μπορούν να συμμετάσχουν, ατομικά, συλλογικά ή και κατά σχολείο, με μία ή δύο ταινίες μυθοπλασίας διάρκειας μέχρι και 15 λεπτά.
Η θεματολογία της ταινίας είναι ελεύθερη και καλούνται μέσα από αυτή οι μαθητές να εκφράσουν τη φαντασία τους, τον προβληματισμό τους, την αντίδραση αλλά και την πρότασή τους για τα θέματα που απασχολούν τη μαθητική και την κοινωνική τους ζωή, εκφράζοντας την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, διοργανώνεται από την artfools με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, του ΤΕΙ Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και έχει τη στήριξη του δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας.
Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ είναι Πανελλήνιο και διαγωνιστικό.
Τις Μαθητικές ταινίες θα αξιολογήσει κριτική επιτροπή αποτελούμενη από άτομα με κινηματογραφική πείρα και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, αλλά και από μαθητές. Η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν το Φεστιβάλ. Στόχος των διοργανωτών είναι να συμπεριληφθούν στην οργανωτική αλλά και την κριτική επιτροπή και μαθητές γι’ αυτό και θα γίνει ειδική πρόσκληση για όσους από τους μαθητές επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το θεσμό. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2012. Η αίτηση συμμετοχής μαζί με την ταινία θα σταλούν στη διεύθυνση: Σκοπάδων 9 Λάρισα, Τ.Κ. 41335. Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών (υπόψη κ. Α. Σαρτζή).
Πληροφορίες στα: www.artfools.gr και στο www.artfoolsvideofestival.gr
Επικοινωνία: artfools.symmetoxes@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: