Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στο Twitter

Το Τwitter, η διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που ανταγωνίζεται το facebook πρόκειται να πραγματοποιήσει λογοτεχνικό διαγωνισμό online από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2012.

Ουσιαστικά είναι μια λογοτεχνική πρόκληση, αφού οι συμμετέχοντες θα πρέπει λακωνικά να γράψουν μια φανταστική ιστορία, η οποία θα αξιολογηθεί.



Ο λακωνισμός (ελληνικό χαρακτηριστικό), η ικανότητα να λες και να γράφεις λίγα, όχι λιγότερα αλλά ούτε περισσότερα απ’ όσα πρέπει, στις μέρες μας είναι εργαλείο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μέσα επικοινωνίας (π.χ. sms, e-mail) και η γρήγορη καθημερινότητα απαιτούν σύντομο λόγο, σαφή και ουσιαστικό. Άλλωστε λένε ότι ο Έρνεστ Χεμινγουέϊ κέρδισε ένα στοίχημα για το αν μπορεί να γράψει μια ιστορία γράφοντας λιγότερες από 10 λέξεις. Η ιστορία του αποτελούνταν από 6 μόνο λέξεις: «For sale: Baby shoes, never worn» (=Προς πώληση: μωρουδιακά παπούτσια, αφόρετα). Φαντασία και περιεκτικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την πρότασή του υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στο Twitter Fiction Festival μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Τα ονόματα όσων επιλεγούν για να συμμετάσχουν θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου.

Συπληρώστε την αίτηση συμμετοχής εδώ
πηγή: Art and City: Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στο Twitter. http://www.artandcity.gr/2012/11/19238.html#ixzz2CDQ2ORvO

Δεν υπάρχουν σχόλια: