Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Περιοδικό Αντίδωρο Νέα κυκλοφορία


Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το περιοδικό Αντίδωρο με θέματα από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας (ιστορία - λαογραφία) από τον Παύλο Λάλο υπεύθυνο της έκδοσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν κείμενα στο: antidoro@yahoo.gr

Αντί- δωρο Περραιβίας, 20 χρόνια από την πρώτη έκδοση 1992

Μέσα στην παρακμή της οικονομικής κρίσης (την οποία φόρτωσαν στους πολλούς που δεν φταίνε, οι λίγοι της παρασιτικής πολιτικό- οικονομικής ελίτ που ευθύνονται), είναι αναγκαία η αντίδραση, ως άμυνα, με διάφορους τρόπους. Εμείς επιλέγουμε αυτή τη μικρή αντίδραση, απάντηση, την επανέκδοση του περιοδικού «Αντι.δωρο» στην 3η του περίοδο, και 20 χρόνια από την εμφάνισή του, μια και πρωτοκυκλοφόρησε ως (Τυρναβίτικο) ΑΝΤΙδωρο το 1992 (1η περίοδος), ενώ εμφάνισε και δύο τεύχη «ΑΝΤΙδωρο Λαρισαίων» το 1999 (2η περίοδος).
Για να απαντήσουμε στις «ρυπογόνες» κοινωνικά ενέργειες με στήριξη «καθαρών»ενεργειών που δεν ρυπαίνουν τον πολιτισμό μας, τη ζωή μας, θεωρούμε ότι η έννοια του Πολιτισμού σήμερα περιλαμβάνει πολλά ζητήματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε και να κάνουμε πράξη: 1) το καθαρότερο Περιβάλλον, ανακύκλωση,χωρίς αδέσποτες χωματερές στην άκρη του δρόμου, 2) την ποιοτική και φτηνή τροφή[ψωμί, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, κρέας] χωρίς κατάχρηση τοξικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων που μολύνουν και τα υπόγεια νερά, 3)για ενέργεια φτηνή από ήλιο-αέρα αλλά με κανόνες, το ΟΧΙ στην καταστροφική εξόρυξη του λιγνίτη στην Ποταμιά Ελασσόνας, 4) το ΝΑΙ στην φτηνή υγραεριοκίνηση-Gas και στην ηλεκτροκίνηση για τα οχήματα, για ασφαλείς δρόμους, 5)για το να πληρώνει ο καθέναs το φόρο που πρέπει για να απολαμβάνει τις κοινωνικές παροχές, 6) για την αποδέσμευση της Παιδείας από την παπαγαλία χωρίς να ξεκοπεί από την κλασσική πλευρά της, 7) για το πώς καταπίνουμε τα ψέματα των πολιτικάντιδων-πολιτικών, αλλά και για Ισοπολιτεία- Αξιοκρατία για όλους τους πολίτες της χώρας, για το ΟΧΙ στο ρουσφέτι και «λάδωμα» που μόνο Πολιτισμό δεν φανερώνει.
* Το περιοδικό,θα διανέμεται δωρεάν, με πρώτη εμφάνιση στο Γλωσσολογικό Συνέδριο ΤΖΑΡΤΖΑΝΕΙΑ Δεκ. 2012 στον Τύρναβο. Ως μη κερδοσκοπική εθελοντική προσπάθεια δεν στοχεύουμε παρά στην κάλυψη των εξόδων εκτύπωσης, με πληρωμή, από τους φίλους που μπορούν να βοηθήσουν, κατευθείαν στον τυπογράφο.
Η έκδοση – ο εθελοντής υπεύθυνος Π. Λάλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: